🌎 گزارشی از تعریف دوگانه خامفروشی ،
🌎 تامین آب و انتظار فعالان صنایع معدنی خراسان رضوی - یکبام و دوهوای کمآبی و تولید آببر
🌎 خراسان رضوی از نظرذخایر معدنی دارای رتبه برتر در کشور است و ۶۷ نوع ماده معدنی در معادنی مانند
سنگ آهن ، مس ، کرومیت ، منگنز و خاکهای صنعتی شناسایی شده است.
اکنون بر کسی پوشیده نیست که صرفا استخراج معادن و عرضه مواد معدنی به صورت خام دردی را دوا نمیکند و در واقع فرآوری مواد معدنی و استفاده بهینه از ذخایر ملی است که میتواند با افزایش حجم صادرات غیرنفتی ، ارزش افزوده بیشتری را نصیب کشور کرده و افزون بر آن زمینه اشتغالزایی را فراهم کند.
🌎 احمدرضا صفار طبسی ، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد :
ما بین دوراهی « تعطیلی صنایع پایه مثل فولاد» و« خام فروشی مواد معدنی » باید یک مسیر عاقلانه و پایدار خلق کنیم . نمیتوانیم کل تاسیسات فرآوری خود را تعطیل کنیم چون بلد نیستیم از منابع محدود آبی حفاظت کنیم از طرفی عاقلانه نیست که چشم بر روی این واقعیت که دچار کمبود آب هستیم ببندیم و به هر قیمتی دست به گسترش صنایع آببر بزنیم تنها به سودای ثروت افزایی. در حالی که این هم پایدار نخواهد بود و نوعی توهم توسعه است.
🌎 غلامرضا نازپرور ، رئیس خانه معدن استان :
از معادن شاخص مس استان دو واحد فرآوری سنگ معدن مس با بهترین تجهیزات در نزدیکی معادن مس در شمال بردسکن کاشمر مستقر هستند که در یکی از این واحدها در مجموع بخش معدن و فرآوری، حدود ۹۰۰ نفر و دیگری ۴۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند . در این مراکز فرآوری کنستانتره مس تولید میشود همچنین در یکی از این مراکز واحد فلوتاسیون راهاندازی شده است که تولید کاتد مس با خلوص بیش از ۹۵ درصد انجام میگیرد. البته در سایر مناطق مانند تربت حیدریه و کاشمر هم واحدهای فرآوری مس وجود دارند.