Iran111





‍ 🌎 سود زعفران ایران در جیب قاچاقچیان

 

🌎 غلامرضا میری ، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی :

مبنای ارزش اعلام شده زعفران صادراتی توسط گمرک ، قیمت هایی است که به عنوان پایه صادراتی اعلام شده اما این موارد مطابقتی با قیمت های واقعی صادراتی ندارد ، نتیجه چنین سیاستگذاری‌هایی ، قاچاق زعفران ایران به کشوری همچون افغانستان و صادراتش به مقاصد هدف با برند این کشور است.

 

🌎 درخواست تعیین مبانی قیمت‌گذاری « زعفران » تا پیش از فصل برداشت این محصول

 

🌎 فرشید منوچهری ، دبیرشورای ملی زعفران : 

درخواست شورای ملی زعفران نه دخالت در رقم تعیین شده برای این محصول که تعیین مبنای قیمت‌گذاری آن لااقل تا یک ماه قبل از فصل برداشت است. تداخل روند قیمت‌گذاری با فصل برداشت ، بازار آن را به التهاب دچار می‎کند و مسئولان امر باید در این رابطه چاره‌ای بیاندیشند.

 

🌎 مبنای قیمت گذاری باید میزان کروسین زعفران باشد

 

🌎علی حسینی، نایب رئیس انجمن زعفران کاران استان خراسان جنوبی :

ارتقای استانداردهای کیفی محصولات صادراتی در کشورهای مختلف جهان، ذائقه مشتریان زعفران را نیز دستخوش تغییر نموده است. امروز برای بخش مهمی از متقاضیان این محصول، سطح کروسین آن ( که معیاری مهم جهت تعیین سطح خواص درمانی و رنگ آن است ) شاخصی تعیین‌کننده ‎محسوب می‌شود اما وقتی شورای ملی زعفران خواستار مبنا قرار گرفتن این مولفه برای قیمت‌گذاری شد، با هجمه‌های متعددی مواجه گردید. مبنایی که از قضا بیشترین سود را هم نصیب کشاورزان می‌کند و مانعی برای ورود سوداگران و عرضه محصولات کهنه و فاقد کیفیت است.

 

🌎 خسارت صادرکنندگان زعفران از سیاست‌های ارزی پُرنوسان

 

🌎 احمد بدیعی ، عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی :

بانک مرکزی با وجود متولیان متعدد دیگر در حوزه صادرات، خود به تنهایی تصمیم‌سازی می‌کند. این روند باعث شده تا صادرکنندگان قدیمی و شناخته شده، از سال ۱۳۹۷ تا به امروز در برزخ رفع تعهدات ارزی گرفتار بمانند. تغییر مکرر سیاست‌ها و نوسانات ارز، پیش‌بینی آینده این بازار را دشوار نموده و در مجموع شرایط بیشتر به نفع سوداگران است.

به اشتراک گذاری این مطلب!