در دیدار رئیس اتاق بازرگانی مشهد با هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی تاکید شد
لزوم سرمایهگذاری تجار در حوزه تامین تجهیزات برای ارتقای تولید زعفران
محمدرضا توکلی زاده ، رئیس اتاق خراسان رضوی :
استان خراسان رضوی در حجم تولید زعفران دارای مزیت است. اما در تمام این سالها زنجیرهای که حلقه اتصال بخشهای کاشت ، داشت ، برداشت و فرآوری را شکل میداده ، چندان اصولی نبوده است و خلاء آن را هم در حضور رقبای قوی در بازارهای جهانی ، با وجود مزیت داشتن ایران در تولید این محصول ، شاهدیم. سالهاست که در بحث جمعآوری ، پَر کردن گل و خشک کردن زعفران ، سرمایهگذاری اثربخشی صورت نگرفته تا محصول با کیفیتتری از استان صادر شود.
ارتقای کیفیت زعفران تولیدی و صادراتی ما و بهبود روشهای فرآوری آن ، میتواند بازار پایدارتر و بزرگتری را برای این محصول فراهم کند و انتفاع حداکثری برای همه ارکان زنجیره ارزش ، رقم بزند.
مشکل صادرکنندگان زعفران ، از عوارض آب مجازی تا رفع تعهد ارزی
غلامرضا میری ، رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی :
با وجود تحریمها ، در حوزه زعفران تلاش کردیم تا صادرات طبق روال قبل ادامه داشته باشد . اما در این مسیر مشکلات مختلفی بر سر راه صادرکنندگان قرار دارد.
برگشت ارز حاصل از صادرات ، موردی است که با توجه به نرخ پایه گمرکی زعفران ، صادرکنندگان را در بحث تهیه ارز به منظور رفع تعهد، با مشکلات زیادی روبهرو نموده است. در واقع صادرکننده باید معادل مابهالتفاوت نرخ پایه گمرکی محصول با قیمت واقعی زعفران در بازار صادراتی ، ارز خریداری کرده و به بهای فروش این محصول اضافه کند تا برگه تسویه حساب مربوط به رفع تعهد ارزی را از بانک مرکزی اخذ نماید.
به جای توسعه بازار صادراتی، گرفتار مشکلات تکراری هستیم
احمد بدیعی ، نایبرئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران استان :
در بحث زعفران باید شاهد مدیریت نوینی باشیم تا اشتغال بیشتری فراهم شود و ظرفیت تولید به موازات کیفیت آن افزایش پیدا کند ، اما متاسفانه به جای پیدا کردن بازارهای برونمرزی و تعیین استراتژیهای جدید تولید و صادرات ، همچنان درگیر مشکلات تکراری و قدیمی هستیم و تمام وقت ما صرف رفع این مسائل میشود.